|  Home  |  Over de stichting  |  Projecten  |  Laatste nieuws  |  Zoeken  |  Administratie  | Create an account
Forgot Your Password?

Home 

Welkom

Op de website van Stichting Enjoy to Pay.


IN 1993 BEGONNEN ALS WERKGROEP

 

Begin jaren negentig legden KLPD-liaisons in Bogotà (Colombia) - onder meer via de Nederlandse gemeenschap - contact met het jongenshuis Hogar Monserrate en de oprichter ervan, de inmiddels overleden pater Fernando. Samen met zusters van een Mexicaanse katholieke orde zorgde hij ervoor dat kansarme zwerf- en straatkinderen uit Bogatà in een veilige, educatieve en zorgzame omgeving konden opgroeien tot kansrijke jongens. Hierdoor hoefden zij om te kunnen overleven niet meer terug te vallen op crimineel gedrag. Onder indruk van deze aanpak poogden de toenmalige KLPD-liaisons relaties tot donaties te bewegen. Keer op keer confronteerden zij hun gasten middels een bezoek aan het jongenstehuis met de noodzaak tot zo’n financiële bijdrage.

In 1993 leidde een en ander tot de oprichting binnen de SV-CRI van de werkgroep Enjoy to Pay met als doel het inzamelen van geld bij collega’s voor Hogar Monserrate. Een eenmalige, aanzienlijke donatie was het gevolg. De werkgroep werd in 1998 weer nieuw leven ingeblazen na het zoveelste “hoog bezoek” uit Nederland en kwam toen onder de vleugels van de personeelsfederatie van het KLPD.

 

SINDS 2003 EEN STICHTING

De plannen om te komen tot de bouw van een meisjeshuis in Hogar Monserrate en de daarmee samenhangende verhoogde financiële activiteiten, alsmede de wens binnen ons korps om ook in andere delen van de wereld waar KLPD-liaisons gestationeerd zijn, soortgelijke activiteiten te ontplooien, noopten tot de oprichting van een onafhankelijke stichting Enjoy to Pay. Die oprichting werd 24 april 2003 een feit. In de statuten van de stichting werd de “succesformule” van de samenwerking tussen het KLPD (korps), de PV-KLPD (medewerkers) en KLPD-liaisons (lokale contacten) in betrokken landen vastgelegd.

Heeft u vragen mail dan naar: info@enjoytopay.nl